Fragen Sie Nil$en Forum

Willkommen Gast. Bitte einloggen oder registrieren.
Haben Sie Ihre Aktivierungs E-Mail übersehen?
Juni 17, 2026, 05:58:09
284679 Beiträge in 269237 Themen von 1190 Mitglieder
Neuestes Mitglied: annabelshepherd
Fragen Sie Nil$en Forum  |  Die Psychotante und der Briefkastenonkel  |  Fragen Sie Nil$en  |  Влучні слова для щоденного спілкування « vorheriges nächstes »
Seiten: [1]
Autor Thema: Влучні слова для щоденного спілкування  (Gelesen 1722 mal)
Erratum
Obermotz

« am: März 23, 2026, 12:09:32 »

Порадьте щось цікаве для розширення активного словника. Хочу знайти якісь влучні слова для щоденного спілкування, щоб мова була не просто правильною, а ще й виразною та емоційною. Які у вас є улюблені слівця, що замінюють звичайні та нудні вирази? Буду вдячна за ваші варіанти!
Rewwers
ist öfter hier...

« Antwort #1 am: März 23, 2026, 12:42:00 »

Це чудова тема, бо саме такі дрібниці роблять нашу мову живою. Я теж обожнюю збирати «смачні» вислови, які додають характеру розмові. Нещодавно натрапила на дуже цікавий список, який склав інформаційний портал COMA https://coma.in.ua/53221 . Там представлені влучні слова для щоденного спілкування, які допомагають точніше передати емоції. Я, наприклад, тепер часто вживаю слово «продихнути» замість «відпочити» або кажу «гоноровий» замість простого «гордий». Це звучить зовсім інакше! Люди відразу звертають увагу на таку мову, вона притягує. Я собі навіть виписала окремо слова, що описують настрій та характер людей. Це допомагає уникати повторів і робити мовлення багатшим. Раджу вам теж зазирнути в цей список, там багато скарбів.
Seiten: [1]
« vorheriges nächstes »
    Gehe zu: